Coraz więcej hoteli oferuje swoim gościom dostęp do minibarów w pokojach hotelowych. Co powinno znaleźć się w takim barku?
W małym barku hotelowym nie może zabraknąć różnych rodzajów alkoholi. Nie da się tam umieścić wielu ich gatunków, ale gość powinien mieć możliwość jakiegoś wyboru. Niezbędne jest więc zakupienie kilku gatunków piwa tak, by zaglądająca tam osoba miała możliwość wyboru pomiędzy piwem jasnym, ciemnym i smakowym. Nie może zabraknąć też białego i czerwonego wina oraz oczywiście wódki i innych popularnych alkoholi używanych do przygotowywania drinków (gin, tequila). Z rzadziej używanych alkoholi, takich jak np. rum, lepiej zrezygnować, ponieważ może okazać się, że nie zostaną zużyte i przeterminują się.
Minibarek to oczywiście nie tylko sam alkohol. Znajdować się w nim powinny też małe butelki z wodą mineralną (niegazowaną i gazowaną) oraz puszki innymi popularnymi napojami chłodzącymi. Jeśli jest tylko taka możliwość, wybieraj produkty w jak najmniejszych pojemnikach. Często uzupełnieniem do napojów są też drobne przekąski, np. batoniki, czekolada, czipsy, orzeszki czy paluszki słone.